Paiele sunt cele mai sigure materiale

Savanții au demonstrat că paiele sînt cele mai sigure materiale de construcție

Tag-uri: 

Savanții au demonstrat că paiele sînt cele mai sigure materiale de construcție

O casă energoeficientă și ieftină, construită din materiale ecologice pure. Ați putea crede că sună prea bine, pentru a fi adevărat, dar studiile Universității Bat din Anglia au demonstrat că aceasta este o realitate.

Pe parcursul a 13 ani, secția arhitectură și construcție a universității Bat a făcut cercetări pentru a demonstra că paiele sînt un material de construcție bun. Această activitatea a inclus elaborarea planșelor din paie unice, monitorizarea și testarea.

Rezultatele studiilor au arătat că:

Pereții din paie asigură o izolare de două ori mai mare decît normele și regulile în construcție din Marea Britanie.

Casele din paie reduc cu 90% cheltuielile pentru încălzire din contul izolării. Acest fapt a fost confirmat de observațiile științifice în 20 de case construite din planșe din paie, din orașul britanic Lids.

Cu ajutorul prototipului din planșe din paie de lîngă campusul Universității, echipa cercetătorilor a verificat rezistența obiectului și a rămas satisfăcută.

Casa din oaie a rezistat incendiilor, inundațiilor și furtunilor. Testarea casei din paie în diferite condiții climaterice a avut loc într-un spațiu deschis al litoralului eolian din Cornwall, precum și în laborator. Planșele din paie erau supuse exploziilor, ce imitau vînturile mari, muiate în apă, în scopul mimării inundațiilor și diferitor condiții.

Cercetările s-au încheiat în 2014 prin obținerea certificatului, ce confirmă că paiele sînt într-adevăr un material ecologic și durabil, iar casele construite pot fi chiar asigurate.

Certificarea acestei tehnologii în Marea Britanie demonstrează că materialele din paie sînt viabile și accesibile în lupta cu criza locativă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *