Ecoturismul: 5 ECO – Stațiuni de TOP

Ecoturismul: 5 eco – staţiuni de top

În Europa, turismul “eco” este asociat mai degrabă cu parcurile, alpinismul și plimbările în aer liber. Cu toate acestea, pentru cei care nu sunt adepţi ai sportului extremal și parcurile verzi din ţinuturile locale i-au plictisit, astfel că apare dorinţa de a pleca în străinătate, pentru ei se poat varia lista de staţiuni. Vă prezentam top 5 cele mai bune eco-staţiuni:

 

5 лучших эко-курортов

 

Oahu, Hawaii

Staţiunea Aulani, noua achiziţie Disney, este situată pe insula Oahu și va fi deschisă pentru vizitatori în această vară. Cu toate acestea, nu vor fi Mickey Mouse şi zîne din poveşti. Staţiunea este construită în scopul de a spori frumusețea culturii locale. Acolo veţi putea gusta mâncăruri preparate din fructe locale, legume și fructe de mare. Scufunda pe fundul oceanului pentru a hrăni pisicile de mare și să cunoaşteţi tradițiile locale de pe insulă. În plus, parcul se pregătește pentru a obţine certificatul LEED (US Green Building Standard-standartul american pentru constucţiile eco).

Koh Kood, Thailanda

O eco-vilă construită în stațiunea Soneva Kiril, ce aparţine companiei Six Sense. Aceasta a fost deschisă în vara anului trecut.Vila este construită din argilă locală și lemn, fără utilizarea cimentului sau betonului. Izolarea încăperilor este efectuată din hârtie de ziar reciclat. Acoperișul permite de a economisi energia în timpul zilei, iar noaptea de a admira stelele. Vila este autonomă în alimentarea cu energie: turbine eolienepanouri solare și hidroturbine, ce pun în acțiune apa reziduală de la restaurant, care este situat pe teritoriul stațiunei.

Nika Island, Indonezia

Nika Island este situată la o distanţă de doar două ore cu feribotul de la Singapore, dar se pare că e într-o altă lume. Pe insulă sunt cincisprezece case individuale pe plajă, ele sunt realizate din trunchiurile de copaci aduse de apă .

Protecţia mediului înconjurător este o prioritate a acestui complex. Toate clădirile sunt proiectate astfel încât să nu necesite defrişarea copacilor. Pe insulă se desfăşoară programul de protecție a faunei sălbatice, astfel, angajații locali sunt obligați să păstreze insula în stare curată.

Fermele din Islanda

Aproape 160 de ferme din Islanda au participat la programul “Weekend la fermă» (Icelandic Holiday Farm). Este necesar doar de a alege o cazare la fermă (cameră, cabană sau camping pentru una sau mai multe persoane), și să te bucuri în liniște de alimente curate, călărie, plimbări și participarea la alte activități rurale.

Pentru contribuţia sa la dezvoltarea durabilă (reducerea deșeurilor, sprijinirea producătorilor locali și a economiei locale), programul a primit certificatul Earth Check.

Element, New York

Nu de mult hotelul Element din Times Square, a fost certificat cu LEED. Toate 411 camere sunt mobilate cu materiale reciclate. În timpul construcției și decorarea hotelului a fost utilizat un număr minim de armătură, a fost aplicată vopsea cu un conținut scăzut de compuși nocivi.

Sistemul inteligent de gestionare a energiei controlează nivelul de lumină şi temperatură a aerului. În plus, vizitatorilor le sunt oferite biciclete pe gratis pentru a se plimba prin oraș.

 

5 лучших эко-курортов

 

 

Sursa: rodovid.me

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *