Ecoturism în Lituania

Ecoturism în Lituania

Tag-uri: Ecoturism, Lituania

 

Personalul ingenios din Grădina Botanică Missouri în Statele Unite, pentru a atrage vizitătorii, şi în acelaşi timp, aminti tuturor că 2011 a fost declarat Anul copacilor, a organizat în grădina lor concursul de design la cea mai originală casă din lemn, precum şi a inventat multe alte atracţii în copaci, sub copaci şi în jurul copacilor.

M-am gândit că ar fi bine să înviorăm şi noi zonele noastre “de agrement” şi “parcuri”, care nu s-au schimbat din timpurile sovietice. Însă, fiind recent în vacanţă în Palanga, am constatat că nu trebuie să merg departe după exemple.

Iată un parc de agrement, situat la 8 km de Palanga, în care toate distracţiile sunt pietre şi copaci, şi copiilor (de toate vârstele) le place până la ţipete de porc.

Ce este acolo?

în primul rând, locuri ca să vă aşezaţi şi să vă relaxaţi: o fabrică de bere, restaurant-grădină de iarnă, şi de alte cafenele în formă de cabane, palate, pavilioane şi mese din lemn cu bănci.

 

Ecoturism în Lituania

În al doilea rând, iazuri şi fântâni, pavate cu pietre, figuri din lemn, bărci, cărucioare ieşite din uz şi construite din lemnul vechi uscat, scrâncioburi şi tot felul de scaune din lemn cu roţi.

 

Ecoturism în Lituania

Trebuie de menţionat întregul sistem de stâlpi, butoaie şi cabluri pentru căţăratul în copaci. Cu asigurare şi sub îndrumarea instructorilor puteţi să încercaţi să urcaţi ca Tarzan, sunt invitaţi practic persoane de toate vârstele, începând cu cinci ani, în funcţie de nivelul selectat de dificultate.

Pătrunzând mai mult în pădure pe “Traseul râsului”, puteţi vedea nu numai  instalaţii originale din lemn şi piatră, dar şi să faceţi o plimbare pe sculpturi mişcătoare. Tir, paintball, baschet, tir cu arcul, plimbări cu ponei, mini-grădina zoologică – aici puteţi petrece întreaga zi şi să nu regretaţi acest lucru.

 

Ecoturism în Lituania

Apropo, era să uit. Am fost mişcată de containere pentru gunoi: elegant şi drăguţ.

Sunt sigură că ar trebui şi noi să avem ceva similar, doar se întemeiază agro-moşii, se dezvoltă eco-turismul, fantezia şi imaginaţia lucrează.

 

Ecoturism în Lituania

 

 

Sursa: ecobelarus.blog.tut.by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *