Case neobişnuite în copaci

Case neobişnuite pe copaci

 

 

Case neobişnuite pe copaci

Ele sunt minunate, nu seamănă cu imaginaţia copiilor, deşi, probabil, că în inimă toţi aceşti arhitecţi, au rămas copii.

Proiectul casei pe copac lui Nicholas van der Bosch

 

Cel mai vechi copac din lume
Cel mai vechi copac din lume

 

Totul ce se ştie despre acest proiect mecanizat este numai acest film, şi că autorul proiectului este geniul Nicholas van der Bosch. Casa este situată în Vestfalene, Germania. Mai multe informaţii nu sunt disponibile. Dar, judecând după video, este cel puţin una din minunile lumii.

 

Case neobişnuite pe copaci

Continuând tema despre sfere, vă prezentăm aceste mingi incredibile, atârnate pe copaci, care se numesc “sfere ale spiritului liber” şi sunt făcute manual de un tip, al cărui nume este Tom Chudleigh, care locuieşte în Canada. Sferele sunt fabricate dintr-o ramă de lemn şi acoperite cu piele din fibră de sticlă, apoi vopsite cu smoală epoxidică, ceea ce le-a conferit o strălucire. Tom a tras acolo electricitate, telefon şi un sistem de sunet.

Versiuni cu dimensiuni mari (cu trei paturi, cuptor cu microunde, chiuvetă şi frigider), costă de la $ 150 000, însă mai pot fi închiriate pentru week-end.

 

Case neobişnuite pe copaci

Grădinile Alnwick – cea mai mare casă pe copac din lume.

 

Case neobişnuite pe copaci

 

Această casă monstruoasă este în valoare de nici mai mult, nici mai puţin – 3,3 milioane de lire sterline.

Şi nu este chiar o casă, ci un oraş întreg. Aici sunt magazin şi restaurant, precum şi o sufragerie privată. Deşi, rezistenţa acestei case este  discutabilă – aceasta este prea mare în comparaţie cu copacii, pe care este situată.

 

Case neobişnuite pe copaci

 

Cea mai înaltă casă pe copac

 

Case neobişnuite pe copaci

 

Această casă nu mai există, dar a fost cea mai înaltă cladire-pe-arbore, din toate timpurile. Casa a fost constituită din două platforme, fiecare se afla la o altitudine de mai mult de două sute de metri de pământ, şi a fost utilizată timp de cinci luni în anul 2004. Casa a fost construită de către ecologiştii în pădurea valii Styx, pe insula Tasmania, şi putea găzdui 6 persoane, plus bucătăria şi duş.

 

Case neobişnuite pe copaci

 

Astfel apărătorii mediului înconjurător încercau să atragă atenţia asupra lucrărilor de construcţii în Australia şi defrişărilor.

 

Cea mai răcoroasă casă pe copac

 

Case neobişnuite pe copaci

 

Această casă, probabil, poate purta cu mândrie titlu de cea mai strălucitoare casă-pe-copac. Aceasta a fost făcută în 2003 de către Lukas Kozom, atunci când el era un student în Toronto. Casa este construită pe patru copaci, şi după cum puteţi vedea, la căderea nopţii, ea seamănă cu un felinar uriaş.

 

Case neobişnuite pe copaci

 

Staţie magică, Kerala de Nord

 

Case neobişnuite pe copaci

 

În ultimul deceniu, în lume s-a trezit un interes extraordinar faţă de hoteluri pe copaci. Hotelurile noi au început să apară aici şi acolo –  oamenii înţeleg că acestea sunt moduri de construcţii din cele mai ecologice. Şi ce privelişte se deschide din ele. Acest hotel, de exemplu, a fost construit în India, într-o staţiune verde din Kerala de Nord. Urcarea la 90 m se efectuează cu ajutorul unui ascensor de apă.

Hotelul dispune de toate comodităţile şi, cu siguranţă, face parte de cinci cele mai bune hoteluri pe copaci.

 

Case neobişnuite pe copaci

 

Case în Papua

 

Case neobişnuite pe copaci

Desigur, pentru noi casele de cărămizi, sticlă şi beton au devenit normă. Dar în Papua convenţionale sunt aceste case, situate la o înălţime de aproximativ 40 m. Evident, că triburile Korowai şi Kombay sunt nevoiţi să trăiască la această altitudine pentru a scăpa de ţânţari şi prădători feroce, care se întâlnesc în abundenţă în acele locuri.

Faptul că ei sunt capabili să construiască locuinţe la o astfel de înălţime, care sunt deţinute ferm şi nu cad, pur şi simplu, este uimitor.

 

Case neobişnuite pe copaci

 

Takashi Kobayashi

 

Case neobişnuite pe copaci

 

Această casă uimitoare este o lucrare de Takashi Koboyashi, unul dintre arhitecţii de vază din Japonia al caselor pe copaci, care a proiectat această casă pentru publicitate Nescafe. Casa se mai află pe insula Hokkaido.

 

Case neobişnuite pe copaci

 

Viitorul este în ceaţă. Şi poate fi destul de diferit. De exemplu, aceşti băieţi amuzanţi din „ştiinţa populară” consideră că casele pot fi cultivate pe pături. Proiectul, numit “un pub teribil din copac”, pentru creştere, va avea nevoie de cinci ani. În rezultat va fi o casă de locuit, vie, cu un trunchi de copac, care susţine podeaua, tavanul şi pereţii.

 

Case neobişnuite pe copaci

 

 

Sursa: green-dom.info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *