10 Eco hoteluri de lux

10 eco hoteluri de lux

10 eco hoteluri de lux 

 

Verzi şi plini de farmec

Călătoriile pot afecta negativ planeta, dar acest lucru nu înseamnă că ar trebui să încetăm să facem cunoştinţă cu lumea din jur. Cu toate că odihna ecologică, inofensivă pentru mediul înconjurător poate evoca în imaginaţia noastră o viaţă plină de abnegaţii în sălbăticie, de fapt există mai multe staţiuni balneare care sunt laolaltă ecologice şi glamurale, unde vă puteţi bucura de lux în mod conştient. Desigur, unele locuri din listă necesită zboruri îndelungate, dar, spre fericire, multe din ele sunt înconjurate de păduri eficient absorbante de monoxid de carbon. Vă prezentăm 10 locuri pentru ecoturism situate prin întreaga lume unde se poate merge fără a simţi o vină faţă de natură.

 

Hotel Longitudine 131

 

Hotel Longitudine 131

Hotel Longitudine 131 situat în teritoriile nordice ale Australiei, format din 15 corturi de lux, lîngă Ayers Rock, cel mai mare monolit din lume. Complexul se află în partea de sus a dunelor de nisip, din care cauză corturile sunt construite pe piloni mari, datorită cărora nisipul din deşert rămîne intact, şi întregul loc de odihnă este alimentat de energie solară. Oaspeţii sorb vinul local şi mănîncă alimente locale sub stele şi, de asemenea, pot să ia parte la mai multe itinerare turistice, care au obţinut de la autoritatea specială de stat din Australia, implicată în dezvoltarea ecoturismului, statut de hotel ecologic curat.

Hotel Longitudine 131

Odihna la Sun Ranch

Odihna nu poate fi mai verde, decît o excursie la hotelul Sun Ranch în Montana, Statele Unite ale Americii, care a fost construit de antreprenorii locali pe baza structurilor pre-existente, cu utilizarea materialelor reciclate. Staţiunea balneară cu o suprafaţă de 10.000 de hectare este un loc ideal pentru călătorii pietonale, călăritul cailor, pescuit şi curse cu caiace, în plus, aceasta este o zonă frumoasă, unde vă puteţi bucura de flora şi fauna sălbatică locală. Hotelul a procurat recent o licenţă de organizaţie naţională implicată în restaurarea pescuitului, pentru a se asigura că timp de 10 ani nu se vor face irigaţii din fluxurile locale. În plus, a fost scoasă sîrma ghimpoasă şi cerbii se plimbă liber pe teritoriul staţiunii. Chiar şi bucătăria este, de asemenea, “verde”: produsele ecologice, carnea animalelor crescute în condiţii naturale, care sunt hrănite din gospodăria naturală sau cu furaje cumpărate de la fermierii locali.

 

Staţiunea Whitepod Hotel Longitudine 131Căsuţe semi-sferice în staţiunea Whitepod oferă o oportunitate unică de a face cunoştinţă cu Alpii Elveţieni. În timpul iernii acest punct de destinaţie poate fi atins doar cu ajutorul snowshoes şi în timpul verii – pe jos; staţiunea oferă fiecărui călător un refugiu liniştit departe de transport şi de aglomeraţii. Fiecare casă este montată pe o platformă de lemn, astfel încît ea poate fi demontată fără a afecta mediul înconjurător. Vara casele sunt acoperite cu verde şi iarna – cu alb, pentru a oferi o armonie naturală cu peisaj. În acest loc sunt folosite surse regenerabile de energie, numai locale şi naturale. Staţiunea a primit numeroase premii ca fiind un loc pentru ecoturism.

 

Hotel ecologic în Elveția

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hotelul Finca Rosa Blanca

Acest hotel, situat printre pădurile montane umede şi floră tropicală, oferă excursii în rezervaţiile pădurii tropicale şi are chiar la dispoziţie un om de ştiinţă care relatează despre flora şi fauna sălbatică locală. Vorbind de sustenabilitatea ecologică a mediului în cauză, ar trebui să menţionăm că acest hotel este de invidiat: este singurul care a primit cea mai mare marcă de 100 de puncte în programul de licenţiere a turismului ecologic. Complexul dispune de panouri solare, toalete cu debit redus de apă şi de propria plantaţie de cafea organică. După o zi de călărit pe cai şi odihnă în spa-salon, oaspeţii se pot relaxa cu un pahar de vin natural, cîntînd cu mariachii locali.

Hotel Longitudine 131

 

EcoCamp

Clădirile unice rotunjite ale acestui hotel, situat în Parcul Naţional din Patagonia, evocă spiritul nomad al vechilor locuitori din această zonă. Aborigenii au construit colibe din materiale găsite, şi cupolele geodezice ale hotelului au o structură similară; însă aceste căsuţe de lux sunt dotate cu ferestre panoramice, izolaţie fonică şi sobă de lemn cu emisii reduse de dioxid de carbon. Staţiunea primeşte toată energia din sursele naturale şi regenerabile şi conlucrează cu societăţile implicate în neutralizarea emisiilor de carbon.

 

Hotel Longitudine 131

 

Staţiunea Nimmo Bay 

Staţiunea Nimmo Bay este o călătorie în mijlocul naturii sălbatice din British Columbia, Canada. Oaspeţii se pot relaxa în vile şi să se bucure de tot ce poate oferi natura, inclusiv călătorii pietonale curse cu caiace, pescuit şi alpinism, şi toate aceste activităţi pot fi făcute conştient şi ecologic. Staţiunea este dotată cu o mică centrală hidroelectrică şi un sistem de reciclare, dar avînd în vedere incapacitatea de a elimina complet amprenta ecologică, staţiunea cumpără bonuri de compensaţie pentru monoxid de carbon. Hotelul foloseşte detergenţi şi săpunuri ecologice, precum şi cumpără produse organice numai de la furnizorii autohtoni.

 

Hotel Longitudine 131

 

Campi Ya Kanzi 

Rezervaţia privată din Kenya este situată la 30 km de la Muntele Kilimanjaro şi fiece detaliu al taberei a fost conceput pentru a asigura durabilitatea ecologică. Staţiunea este construită din materiale locale fără a tăia un singur copac. Apa se obţine de la colectori de ploaie, apele menajere sunt tratate, încălzirea este asigurată de panouri solare, iar mîncarea este preparată pe cărbunele ecologic curat, făcut din coji de cafea. Şi cel mai important, tabăra Campi Ya Kanzi lucrează în colaborare cu tribul local Maasai şi donează o parte din venitul programelor locale pentru conservarea mediului înconjurător.

 

Hotel Longitudine 131

Bardessono

Staţiunea Bardessono este proprietarul unui certificat de platină în domeniul durabilităţii ecologice şi se află în valea Napa, California, Statele Unite ale Americii. În construcţii au fost folosite lemnul măcinat reciclat, materiale non-toxice şi non-alergenice, iar aspectele “verzi” pot fi văzute peste tot: panourile fotovoltaice şi grădinile luxuriante verticale. Restaurantul hotelului oferă alimente ecologice locale, în plus sunt folosite programe de reciclare şi de compostare a deşeurilor alimentare. În afară de numeroasele caracteristici de economisire a energiei, camerele hotelului sunt dotate cu senzorii care pot detecta prezenţa vizitatorilor şi regla automat temperatura în scopul reducerii consumului de energie.

 

 

Hotel Longitudine 131

Six Senses Hideaway

În afară de becurile de economisire a energiei, cumpărarea bonurilor de monoxid de carbon, este un loc de vacanţă perfect, situat la 160 km de Bangkok, care se mîndreşte cu o grădină organică organizată după principii de permacultură cu legume, grădină şi seră pentru creşterea ciupercilor. În hotel sunt reciclate şi compostate deşeuri, acolo sunt chiar şi bărci electrice. Staţiunea Six Senses Hideaway nu este doar ecologică, ci, de asemenea, responsabilă din punct de vedere social. Acolo lucrează thailandezii şi aproape toate produsele, mobilier şi ornamente sunt realizate de meşterii locali din materiale naturale.

 

Hotel Longitudine 131

CESiaK

Centro Ecologico Sian Ka an sau CESiaK este un centru eco turistic şi educaţional, situat pe coasta Caraibelor din Mexic. Staţiunea lucrează numai pe energia eoliană şi hidraulică, are un efect foarte mic asupra mediului înconjurător şi sprijină în mod activ starea naturala, sălbatică a teritoriului. Centrul şi vilele au fost construite pe ruinele staţiunii vechi, vegetaţia veche a fost lăsată, în cadrul staţiunii sunt pepiniere în care se cultivă plantele locale. În CESiak a fost dezvoltat, de asemenea, un sistem de reciclare a apelor reziduale şi apa pentru nevoile zilnice ale clienţilor provine din colectoarele de apă de ploaie. Pentru a construi centrul au fost angajaţi experţii locali, şi astăzi, de asemenea, lucrătorii sunt recrutaţi numai din cadrul populaţiei locale.

Sursa: facepla.net

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *