În mjlocul naturii, în triangulația Corbu – Vadu – Săcele, împreună în comunitate, am visat, am muncit și încă nu ne-am oprit. O facem zilnic din 2018, pentru că ne-am dorit să construim un cătun de vacanță. arhaic, pe o colină fără vecini, unde liniștea să fie cel dintâi lux oferit invitaților noștri.
La Colibe înseamnă o fuziune cu natura, o experiență în ecoturism, direct sub cerul Dobrogei.
De treci ape, lanuri şi ogoare, ajuns pe o uliţa prăfuită de colbul verii, pe o colină ce se ridică pe coasta mării suntem NOI!
Ce înseamnă să respectăm tradiţia? Înseamnă să avem grijă de graiul, portul şi identitatea noastră românească. Să respectăm tradiţia înseamnă să respectăm visul nostru, iar conceptul #laCOLIBE este un vis pe care îl avem de 6 ani, în care am crezut, am investit, ne-am implicat şi o facem necontenit. Încercăm să redefinim conceptul de agroturism: bătătura “la COLIBE” nu este un camping sau o simplă pensiune, este locul în care prietenii tăi de așteaptă vară de vară la mal de mare, este momentul tău bine meritat de linişte, este o experienţă, este locşorul de care ne îngrijim cu sfinţenie. #laCOLIBE este ţărână trudită, în care fiecare lucru are povestea lui şi în care pe tine, drumeţule te punem la loc de cinste.
NU AM VRUT VECINI și NU am căutat să fim în buza mării pe plajă, pentru că plaja e parte din natură, și de ea trebuie să ne bucurăm toți, in mod egal, așa cum a fost lăsată de sus. Un alt motiv, pentru care nu am vrut să fim aproape de plajă, în zonă mainstream, este pentru că urmărim o devoltare durabilă care să nu afecteze sau să fie afectată de vecini. Am căutat prea mult timp liniștea pentru noi și invitații noștri, iar din frica de a nu o pierde, am căutat să nu avem vecini. Liniștea este un lux și un concept în care credem, pe care vrem să îl oferim, și de la care nu vrem să facem rabat. Oferim turismul de plajă ca o alternativă, invitaților noștri, însă suntem mai degrabă un concept, o platformă turistică destinată evenimentelor, o simbioză între agroturism și turismul de plajă.
Şi cum primul lucru pe care îl vor întreba unii, va fi “unde este plaja?” Află că sunt 2 plaje la care vrei putea ajunge ușor cu mașina: Corbu sau VADU. Recomandăm plaja Vadu, care este încă virgină și se află la 15 minute de mers cu mașina, urmând indicatoarele cu “plaja Vadu”. Și pentru că alternativa noastră este una ecologică, veți putea închiria biciclete eletrice de la #colibacubiciclete, ce vă vor oferi o experiență inedită de a ajunge la plajă, de a face cicloturism în cheile Dobrogei, de a vizita cetățile sau lacurile din zonă. Există momente când painea e scoasă aburindă din #cuptorulsatului, când peştele proaspăt prins de pescari, ne ajunge pe masă, iar seara iţi oferim posibilitatea de a servi cina alături de noi, pregatită în faţa ta şi a familiei tale, în curte, la ceaun sau la plită, la #colibabunicii, sau #colibapescarului. Iar dacă te vei întreba ce vei putea face la noi în cătun? Bucură-te de liniște, de un loc de joacă pentru copii tăi, bucură-te de prietenii noi la #birtulsatului, citește o carte în zona de hamace, profită de jocurile în grădină alături de copilul tău, de o plimbare cu căruţa în sat, mănâncă sănătos, încearcă o partidă de pescuit, sau chiar apucă-te de învaţă un sport nautic nou. Programează-ţi o zi din vacanţă pentru delta Dunării, iar de vei vrea asta, cu plăcere îi sunăm pe amicii noştri din deltă, pentru a-ţi rezerva o excursie.
Vei vedea că tot ceea ce facem, îţi vor demonstra implicarea noastră, pentru a fi mulţumit. Când vorbim de vatra Satului, vorbim de #colibacuamintiri, de #inimacătunului, de #șuranevoilor, #turnulcuceai, de #colibacopilăriei, de #loculdejoacă, sau #căminulcultural, toate sunt servicii de turism dezvoltate în echipă, în comunitate și integrate într-o platformă de turism pe care ne-o dorim a fi una de succes, Dacă pentru o clipă putem să te readucem în “trecut”, în cătunul nostru, acolo unde mâncarea este gătită cu legume curate e şi are gustul ca la mama acasă, în locul în care răsfoim file de istorie si de poveste, unde să nu uităm cel mai important: NE PASĂ DE DRUMEŢII NOŞTRI!
Ne dăm seama ca felul în care ne comportăm cu invitaţii noştri şi atenţia pe care le-o acordăm se datorează probabil mare parte educaţiei pe care am primit-o de la părinţii nostri, dar cu siguranţă şi datorită faptului că ştim din propria noastră experienţă că momentele de vacanţă trebuie să fie unice, iar gazda să fie GAZDĂ şi omul trebuie să fie OM!